Mä rupesin tuan Ollin potsauksen ja Ireenen kommentin jäläkehen kuvittelemahan meirän Pohojalaasten sisarusten elämää vanhainkoris.

Miätiin, notta jos sinne ikähän eletähän, niin toivottavasti päästähän samalle osastolle. Ei väliä vaikka osasto olis erikin, kun vain päästääs samahan laitoksehen. Pitää laittaa jo mukuloolle anomus ja toivomus,  notta ne osaa sitten vaatia meirän yhteeselua tuala hoitolaitokses. Miähet voirahan laittaa eri hoitolaitoksehen. Ei tuu iloottelusta mitään jos nua on mukana.

Hoitolaitos vois olla se meirän Litle-cityn perinteenen paikka jokon korkialla mäellä, niinkun oli meirän viimeesin koto siälä pohojanmaalla. Toivotahan meille sellaasta ikää, notta järki on pääs ja vaikka tualis istuttasihinkin.Se takaas meille sen, notta päästääs vauhrilla mäki KK:lta alas Litle -Cityhyn ja torin laitahan pisselle ja taksilla takaasin mäelle. Sesilee kuttuttaas sitten siältä kotua mukahan ekspressolle. Nyt kun se taas on totuutellu matkustamahan, niin ei se silloon enää muuta juakkaan. Silloon ollu aina huano viinapää.  Varattaas sille kans paikka samasta hoitolaitoksesta, jos se rakkaurenhuumas Huruhun ei seleviä hautahan kotona. Se kun käyttää niitä geissakuuliakin silloon viälä.

Ja kun meitei kukaan haluaas hoitaa, niin autettaas toinen toisiamma, pestääs seliät jne. Vaipanvaihrooskin pitääs auttaa ainakin takapualelta, toinen kiskoo housut ylös, kun me likat vahvoolla käsivoimilla nostethan perse pois pytyyltä.

Ireene vois taas ruveta vaatimahan piipuullista joka iltapäivä. Siälä me oltaas sauhuulla ja tömpsyyllä vanhainkorin keskellä olevas patios nautiskelemas kuahuviiniä, punkku ja olutta. Voisin mäkin Malboron polttaa. Ei se taito varmahan silloonkaan ruastunu olisi, kun mulla joskus 32 vuaren lopettamisekin jäläkehen teköö tupakkaa miäli. Mulle pitääs laittaa rajat siinä hommas, kun mä taas polttaasin kuitenkin kaks askia päiväs.

Siälä me istuttaas Pohojalaaset naiset pyärätualiis patiolla ja arvosteltaas miähiä, niitä meirän tuntemia nuaruurenrakkahia. Pistetääs niitä alta lipan kolome nolla. Meirän miähet ei tiätenkään kehtaas meirän kans sitä ilua viättää ja nehän olis siälä toisella pualen kaupunkia. Vanhemmiten meistä kun tuloo viälä suarapuheesempia.

Me osattaas vaatia luksusta, kun ollahan ikämme hoidettu muita. Lasten sanat ja ohojehet kaikuus kuuroolle korville. Meirän lapsenlapset vois kyllä meitä ymmärtää paremmin. Mommat kun on mommia vaikka vois paistaas. 

Yks huano puali siinä laitokses olemises olis, lapset laittaas meirät erunvalavonnan piirihin. Me ei voitaas käyttää rahojamma niinkun haluaasimma, jos niitä sitten oliskaan.

Me vaarittaas kuitenkin, notta joka kuukausi pitää päästä stailattavaksi ja torinlaitahan tai johonkin mihinkä pääsöö pyärätualilla, niin iroottelemahan. Hampahat pitääs hoirattaa säännöllisesti, sillä nauru meillon silloonkin herkäs ja hampahat pitää olla komiat. 

Tuuliksen pitääs saara joka talavi uus kissapipo ja trumpettiverkkarit. Hyvät rintaliivit, kun sen rinnat olis aivan yhtä komiat kun nykkin. Se pitääs niitä kunnoos hiaromalla asukkahien niskoja. Sillä lailla me saarahankin sitten rahaa ilootteluuhin siskoo nro 1 osalta. Lisäksi se tarvittoo oluttölökin tai kaks päiväs. Pyärätualin pitääs olla säihkyvän musta väriiltänsä. Tuulis rakasti nuarena isoja kultaasia korvakoruja ja sille hommattaas sellaaset.

En mäkään muuta tualin väriä huali. Mä voi tyhyjentää muiren kusipusseja euron tyhyjennyskerta. Tuloo autettua henkilökuntaa. Mulle pitää ostaa punaviinipullo kuukaures ja Tapolan lenkkimakkaraa kiakko kaks kertaa kuukaures. Vaattehista mä en nykyysin niin kauhiasti oo nuuka, mutta huulipunaa pitää olla ja vähän kajaalia, ripsivärikään ei olisi pahitteeksi. Jos ny kuitenkin natsaas jokku juhulat, niin silloon mun vaatetus pitää olla sävysävyhyn ja ei mitenkähän hempsankeikkaasesti laitettu. Koruna mä haluan silloon Kalevalan isoon syrämmen, jonka sain lahajaksi 50 v täyttäes mun ystäväpariskunnalta. Ranteesehen siskojen ostaman ranneketjun ja Kalevalan rannerenkahan. Muuten mun kaulas tuloo roikkua aina tyänteon lopttamisen jäläkehen lasten ostama timanttiristi ja sormis pitää olla Simpun ostamat renkahat 4kpl;ta. 

Ireene tarvittoo kuahuviiniä vähintään saman määrän kun mä punkkua. Stailaamista sille pitää järiestää usiammin kun meille muille. Siälä laitokses on niitä sen salarakkahia meleko varmasti. Se saa stailaamisesta sellaasta varmuutta, notta niiren paappojen korvat kuumoottaa kun ne kuunteloo Ireenen latelua elämän totuuksista. Ireene voi kertua eurojen erestä kertomuksia kuulijoolle, pitää vanhuksille satutuntia tosielämästä. Mehän ei olla tualloonkaan vanhoja eikä kipiöötä. Lisäksi sen karaokelaittehet pitää tuara sinne hoitokotihin, notta me saarahan laulaa Ireenen johtamas karaokekuaros.

Näin on meirän tulevaisuuren kuva mun miäles.