Jos olisin tämän kiriootuksen kiroottanu klo 16.20, niin tänne ei olis tullu kun kirosanoja. Posti tipuutti kiriehiä siltä pahalta vakuutusyhtiöltä, notta myäs siltä hyvältä yhtiöltä. Molemmis kirjehis luki notta ´leikata voi mutta korvatahan yleesen sairaaltaksan mukahan. Lisäksi paha yhtiö ilimootti nottei se pualla haitta-astehen nostamista kun ei oo aihetta.

Leikkausta ei teherä yleessairaaloos, notta nyt nuatten yhtiöören oli hyvä päätyä tällääsehen ratkaasuhun. Minkähän takai me ihimiset maksetahan näitä vakuutusmaksuja. Itte tairan teherä sen, notta maksan vai palovakuutuksen torpasta ja jätän muut paskat pois omalta kohoraltani. Mähän oon jo kuluuttanu tapaturmani takia vakuutuskorvauskaton ilimeesesti loppuhun. Jos mä ny kaarun uurestaansa, niin se johtuu vanhasta vammasta, soon nakki notta niin ne lausuu. Mitä sellaasta maksamahan nostei oo hyätyä. 

Lisäksi posti toi kiriehen joka sisälsi laskun jonka selevitysasia on kesken. Moomma tilannu yhyrestä firmasta ikkunoota kaks ja terassinoven sekä palo-oven. Ikkunoos oli kaikiis vääränlaaset kahavat ja helat. Reklamoon siitä jo hyvissä ajoon yritystä. Maksoon silti laskusta pualet, ei mitään hyvitystä eikä uusia samanfäriisiä' heloja kuulunu. Sitten pullahti palo-ovi omia aikojaansa kupruulle. Tein siitä reklamaation ja myyjä lupas teherä myyjälle ilimootuksen. Myyjä kävi ja unohti viärä rekalamaationsa firmahan. Tämä sattuu kesällä. Molin niin kypsä asialle orotelles sitä loppulaskua, notta ajattein olla ottamatta sinne enää yhteyttä. Myyjä soitti viimeviikolla, notta mitä sen oven kans teherähän? Mä ilimootin notta siinoli kova homma ja miäs ei sitä uurestaansa rupia sovittelemahan, purota hintaa niin se kelepaa meille. Meni taas tovi ja tänään putos uhkauslasku postilaatikosta iliman hyvityksiä. Silloon sappi kiahahti niin notta vaikka myyjä oli miähen tuttu, niin mä annoon tulla miälipitehen siitä mitä miältä molin koko paskan kaupasta. Sanoon sille notta olis sen luullu tajuavan mun sanoosta, kun sanoon, että ne ovet ja ikkunat kaikkineen pitää olla vanhan osan mukaasia.  

Mullon v......n käyrä ny niin korkialla, notta Mittamiäskin sen käyressänsä huamas. Istuu hilijaa kahavia hörppien. Vaikka se kyllä tiätää, notta moon iloonen kun se ja muut mukulat käy kotona. Ovelta kuuluu hilijaa heippa.Isäntä meni hilijaasuures siivoomahan autotallia. Tuli ny sisälle, kun tiäs tuan Mittamiähen ja Kuparilinnaskan puhunehen mun kans ja Jääkiakkoolijan käynnin  antanehen evähiä huamista varten reklamoora uurestaansa sitä kauppiasta. 

Silti mä en taharo näiren asiooren yli päästä. Nyt meen keittämähän minttuteetä ja verän sen jäläkehen peitoon korville. Nyt ei eres tikkuaminen auta.